dilluns, 12 de maig del 2008

Moció de suport als "13 de Gandia"

MOCIÓ JA PRESENTADA A L´AJUNTAMENT DE SIMAT I QUÈ ES PRESENTARÀ A LA RESTA D´AJUNTAMENTS D´ARREU DEL PAÍS.




Moció de suport a les 13 persones encausades a Gandia per desordres públics.

El passat 29 de juliol de 2005, a l’Aula Magna de l’Escola Superior Politècnica de Gandia, es duia a terme un acte la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, entitat coneguda per les seues tesis secessionistes respecte de la unitat de la llengua catalana.

Front a la presència d’aquesta entitat i del sr. Fernando Giner a la aquesta universitat pública, per part de les organitzacions Maulets i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans, es convocà un acte de protesta pacífic a favor de la unitat de la llengua. Un cop acabada la concentració de protesta, ja fora del campus universitari foren detingudes 13 de les persones que havien participat en la protesta. Aquesta detenció, practicada per nombrosos efectius de la policia local i nacional, fou del tot desproporcionada, havent-se, fins i tot, apuntat amb una pistola a algunes de les persones i havent resultat lesionat un dels jove per un cop de porra, a banda que la retenció en el carrer durà dos hores, durant les quals les 13 persones estigueren de cara a la paret d’un edifici sota la mirada de la gent que hi passava.

Posteriorment, s’incià un procés judicial contra aquestes 13 persones, estan ara mateix pendent de judici per delicte de desordres públics. Tanmateix, s’inicià un procés contra els agents de la policia local de Gandia per les lesions causades a un dels detinguts. Aquest procés, però ha estat arxivat per no haver estat identificat el policia local que causà les lesions.

És per això que presentem la següent

PROPOSTA D’ACORD

1er. Recolzar políticament les 13 persones detingudes durant aquests actes i demanar-ne l’absolució.

2on. Condemnar les polítiques en contra de la unitat de la llengua catalana, com a llengua pròpia del País Valencià.