dimarts, 1 de juliol del 2008

Nota de premsa. 1 de juliol del 2008.

COL·LECTIU LOCAL DEL BLOC DE SIMAT DE LA VALLDIGNA

NOTA DE PREMSA

Al Plenari d´ahir de l´Ajuntament de Simat es va debatre una moció presentada pel Bloc el passat mes de febrer i què s´ha portat finalment per part de l´Alcalde a Plenari 4 mesos després. La moció contempla la protecció de tots els espais naturals, culturals i històrics de Simat, i va ser aprovada per la majoria dels grups, excepte el PP.

El 30 de març de 2007, el Consell Valencià de Cultura (CVC) va presentar un informe a l´Ajuntament de Simat, pronunciant-se sobre el patrimoni històric i cultural del nostre poble, sense que abans el PSOE ni ara el PP al Govern, s´hagen pronunciat d´alguna o altra manera. És per això què el Bloc de Simat, agafant el pronunciament del CVC, la moció que s´ha aprovat declara BENS DE RELLEVÀNCIA LOCAL DE SIMAT:

AQÜEDUCTES DE LA FONT DEL CIRER

FONT GRAN I FONT MENOR

LLAVADORS DE LA FONT GRAN I FONT MENOR.

GORG I GORG DE L´AS.

PARTIDOR DE BENIFAIRÓ, CUP I MOLÍ COMPANY.

SÈQUIA DE LA FONT GRAN.

PARTIDORS DE L´ALQUENENCIA I MITJA HORTA, I DE LA 1a. 2na i 3a de LA XARA.

SÈQUIA DE L´ALMOADA.

SÈQUIA DE LA FONT MENOR AMB ELS SEUS SIFONS I “PONTETS”.

A més, l ´Ajuntament de Simat ha acordat iniciar l´expedient per declarar l´Antiga Mesquita de la Xara, Bé de Rellevància Local. També s´elaborarà el Catàleg de Béns del Patrimoni cultural, etnològic, etnogràfic i paisagístic del Terme Municipal.

Així mateix, s´instarà a la Conselleria de Cultura, la declaració de Béns d´Interés Cultural (BIC) del sistema de reg tradicional de la Valldigna, així com de l´antiga Mesquita de La Xara.

El Bloc, entre altres intervencions, ha criticat la forma en la que s´ha portat l´adequació de l´Escoleta Municipal, què com ja veníem denunciant des de principi de Legislatura es quedaria xicoteta amb una demanda molt per damunt de la seua capacitat, i què ha portat les queixes de molts veïns afectats, i a unes presses d´últim hora per part de l´Equip de Govern per tal d´arreglar l´enrenou creat..

Des del Bloc, continuem trobant a faltar l´empenta per part del Govern del PP en quan a polítiques socials i de recolzament de l´associacionisme, tant juvenil com general. Una de les eines més importants per promocionar aquest associacionisme, és la pràctica de l´esport, donant-li molta importància a l´esport nacional: la Pilota. És per això, que el Bloc de Simat, presentarà al proper Plenari, la creació de la FUNDACIÓ ESPORTIVA MUNICIPAL DE SIMAT, què realitze el treball de pulmó revitalitzador i promoció de l´esport entre tots els simaters. Una fundació que siga l´encarregada de gestionar totes les àrees esportives que es practiquen a Simat, i sobretot la creació d´una escola de Pilota Valenciana, per a xiquets, joves i adults. No podem oblidar que Simat és dels pobles què més professionals i campions ha donat al llarg de la història a la modalitat de Raspall.

Simat de la Valldigna, 1 de juliol del 2008.