dijous, 15 d’abril del 2010

Agus Brines serà nomenada dissabte primera Alcaldessa de Simat


Al plenari d'ahir va dimitir Eladi Mainar com a Alcalde de Simat, acte previst dins del pacte d'esquerres que va possibilitar el canvi de signe polític al poble i on tindrem, a partir del proper dissabte, la primera dona alcaldessa i nacionalista de la història del nostre poble.

El Bloc, a més de l´alcaldia, continuarà amb les tasques de responsabilitat sobre Cultura, Festes, Joventut, Esports, Participació Ciutadana i Comunicació, així com de la Regidoria de la dona.

El pacte ha estat un vertader encert i gràcies a ell, els nostres regidors del Bloc han pogut portar endavant noves iniciatives, com ara portar per primera vegada música en Valencià, amb grups punters i cantautors (Al Tall, Bajoqueta Rock, Pau Alabajos, Sergi Contrí, Lluis Vicent...).

En aquest període un dels objectius prioritaris ha estat el de potenciar la participació ciutadana, intentant sempre involucrar als diferents col.lectius afectats, coneixent l'opinió del poble i facil.litant la presa de decisions per part del govern. Un dels resultats d’aquest treball és el bon funcionament dels processos actius de l´Agenda 21.

L’esport simater no s'ha deixat de costat i fins ara s'han aconseguit posar en marxa diverses iniciatives. Per exemple, l'escola municipal d'esports, que va començar les seues activitats l'estiu passat, va ser tot un èxit de participació i molts xiquets han pogut gaudir de la pràctica de diferents esports. Per altra banda, en aquests moments s'està rehabilitant bona part del poliesportiu per així poder fer ús d'unes instal.lacions decents. Camp de futbet amb gespa, pistes de tennis reformades, o adequació dels vestuaris de la piscina són algunes de les millores que estaran a punt pròximament.

També s'estan fent molts esforços per ajudar als més joves a planificar activitats, ja que tradicionalment aquest col.lectiu no ha estat un dels més recolzats al nostre poble. La regidoria de joventut té clar que aquest és el futur del poble i per això estan portant-se a terme reunions amb l'objectiu de posar idees en comú, assessorar i treballar colze amb colze en als projectes que els joves simaters consideren atractius.

Pel que fa a la festa simatera, s'ha pogut observar com aquest any s'ha volgut dignificar i homenatjar com toca la Diada Nacional (9 d'Octubre). A més, les retransmissions en directe de la foguera de Sant Antoni, batukades o filaes de moros són algunes de les innovacions de les que s'ha beneficiat Simat.

L'àrea de comunicació ha experimentat un dels avanços més grans d'aquesta legislatura. La informació a l'abast dels simaters s'ha vist incrementada exponencialment, tant a la web de l'Ajuntament com en altres canals com és el cas de Facebook.