diumenge, 18 d’abril del 2010

Discurs de presa de possessió d´Agus Brines com a Alcaldessa de Simat

La Corporació Municipal en Ple, ahir, ja presidint la Sessió l´Alcaldessa de Simat, Agus Brines.


Reproduïm el text íntegre del discurs de la presa de possessió d´Agus Brines com a Alcaldessa de Simat;

Benvolgudes REGIDORES I REGIDORS de la corporació,
Benvolgudes SIMATERES I SIMATERS i, TOTES I TOTS els que un dia tan important com el de hui m'acompanyeu.
Benvolgut Senyor Diputat Enric Morera,
Bon dia a totes i a tots, i moltes gràcies per la vostra assistència a este acte institucional.
En primer lloc vull dir-vos que estic molt orgullosa de ser la PRIMERA DONA EN PRENDRE POSSESSIÓ DE L'ALCALDIA DE SIMAT. A les dones ens ha costat molt arribar a la política i més encara als primers llocs. Hui és un dia on es fa necessari honorar a totes aquelles dones que, històricament han treballat per la igualtat i, molt particularment a les DONES DE SIMAT.
En aquest punt em permetreu fer un incís perquè vull donar les gracies molt especialment a la meua família que és la que pateix en primera persona la meua dedicació a la política. Si aquesta tasca és sacrificada i requereix una plena dedicació per a qualsevol persona que vulga treballar pel seu poble, més encara ho és per una dona, mare i treballadora a la vegada. SENSE LA SEUA AJUDA I RECOLZAMENT NO PODRIA FER-HO. Moltes gracies.
L'orgull és també doble EN SER LA PRIMERA ALCALDESSA DEL BLOC DE Simat. Vull recordar precisament, en aquest acte, a tots aquells valencianistes històrics, i especialment a aquells que ara fa prop de 40 anys, fundaren l'Associació d'Amics de la Valldigna. Hui vull reivindicar el seu llegat del que ens sentim profundament hereus. A hores d’ara , el sentit de la nostra acció de govern continua estant presidida pels mateixos ideals que en el seu dia, els nacionalistes valldignencs plasmaren en el seu MANIFEST FUNDACIONAL,
-La defensa de la nostra llengua.
- La recuperació patrimonial i cultural
- El fet comarcal com a referent identitari més pròxim. i
- La voluntat tenaç d’articular un moviment polític que vertebre el nostre País.
JO AGAFE ESTA RESPONSSABILITAT en nom de totes les persones que m’han PRECEDIT, gran part de les quals m’acompanyen en aquests moments i sense les que no haguera estat possible arribar ací. Tenim una GRAN FE EN TOT ALLÒ QUE DEFENEM pel nostre poble, a la vegada que volem bastir un opció política pròpia que defense els interessos del PAIS Valencià. A totes i tots vosaltres moltes gràcies, DESITGE que continueu treballant al meu costat i sobretot ESPERE complir amb totes les ESPECTATIVES I CONFIANÇA que heu dipositat amb la meua persona. Espere no defraudar-vos.
Soc conscient que l’època en que m’ha tocat exercir com a Alcaldessa és molt complicada, però estic convençuda que el poble de Simat té moltes possibilitats per a tirar endavant. COM JA HE DEFENSAT EN DIVERSES OCASIONS en nostre poble té uns grans valors patrimonials, culturals, històrics i mediambientals que encara no hem VALORAT COM ES MEREIXEN. Per això, eixe és una dels PUNTALS IMPORTANTS d’aquest EQUIP DE GOVERN. Però a més, SIMAT I LA VALLDIGNA, formen part inseparable de LA SAFOR. En moments tant durs econòmicament com el que estem visquent, ÉS NECESSARI, MÉS QUE MAI, COOPERAR amb els nostres veïns i mirar de concentrar esforços per a estalviar recursos. I ara cal treballar junts per a donar-li una forta empenta al turisme sostenible i de qualitat, perquè el que tenim ací es la “millor terreta del món” i nosaltres sóm els qui l’hem de traure endavant d’una manera ordenada, sostenible i respectant l’entorn natural i el medi ambient.
Durant estos últims 19 mesos, l’equip de Govern ha engegat diversos projectes i procediments de treball i hem realitzat una sèrie d’actuacions en llocs emblemàtics del poble. Vull aprofitar este moment per a donar les gracies a tots els membres de l’equip de Govern i en particular a Eladi Mainar que ha estat durant tot este temps AL FRONT d’aquest Ajuntament.
Fent un xicotet repàs a ALGUNES de les ACTUACIONS que hem realitzat, direm que:
- A banda de les grans inversions que han estat, la primera fase de la FONT MENOR, LA FONT GRAN, LA ZONA D’ESPLAI DEL RIU VACA I L’AULA DE LA NATURA, Hem acondicionat el MERCAT MUNICIPAL per a que siga compatible l’ús comercial i el lúdic. En breu començarem les obres per a condicionar LA BIBLIOTECA I FER-LA ACCESSIBLE a tots i totes. A mes d’habilitar EL LOCAL DE LES AMES DE CASA DE SIMAT, que tants canvis han hagut patit.
- En matèria de PARTICIPACIO CIUTADANA, hem engegant un nou model com és l’Agenda 21 que ens ha permès conèixer de primera mà l’opinió dels ciutadans i ciutadanes sobre el nostre poble. En pocs mesos tindrem en marxa també la BUSTIA CITUADANA i el DESENVOLUPAMENT DEL REGLAMENT existent. Una altra actuació MOLT IMPORTANT serà el que molts coneixeu com a OFICINA VIRTUAL, que és una ferramenta informàtica per a que els simaters i simateres puguen fer molts tràmits administratius des de la seua pròpia casa.
- EN L’ÀREA ESPORTIVA podem destacar que a banda d’estar rehabilitant les instal•lacions i treballant per una nova gestió, CONTINUAREM AMB L’ESCOLA ESPORTIVA que junt a L’ESCOLA D’ESTIU tant d’èxit han tingut i ha ajudat un poquet a la conciliació de la vida laboral i familiar. En MATERIA DE JOVENTUT hem començat una sèrie de contactes i reunions per a constituir la PRIMERA ASSOCIACIÓ DE JOVES DE SIMAT, sent ells els que marquen les preferències i prioritats. També serà el primer any que entrem en el circuit de TROBADES DE JOVES DE LA SAFOR.
- EN MATERIA D’URBANISME voldria ressaltar que hem treballat de valent per a que es finalitze el primer PLA GENERAL D’ORDENACIÓ URBANA DE SIMAT que farà possible definitivament una ordenació racional del territori, una protecció dels elements arquitectònics i paisatgístic i, finalment el poble de simat assolirà una de les seues mes antigues reivindicacions com es el POLÍGON INDUSTRIAL. Nosaltres estem fent tot el que està al nostre abast i, ara te la paraula la Conselleria D’urbanisme. Espere comptar amb el recolzament de tots els regidors i regidores per a facilitar l’agilitat en la seua tramitació.
Crec que HEM FET MOLTA FEINA, PERO QUE QUEDA MOLTA MÉS PER FER D’ARA ENDAVANT i més en aquesta difícil situació econòmica actual. No tenim cap vareta màgica i de veritat que em sap greu. Però els entesos diuen que LES CRISIS de vegades no son tant roïns si les sabem aprofitar. Que son MOMENTS DE CANVI, MOMENTS que deuen portar al CREIXEMENT I MADURESA DE LA SOCIETAT. Però, per això cal treballar junts totes i tots, cal col•laboració, solidaritat i humilitat, però també i sobretot, INNOVACIÓ, IMAGINACIÓ, VALENTIA I RESPONSABILITAT i això és el que des d’ací vos demane a cadascú de vosaltres. Treballem totes i tots junts per un objectiu comú que és el benestar i la qualitat de vida de les simateres i els simaters.
Així, que en aquest moments em donaria per satisfeta si soc capaç de demostrar-vos que els POLÍTICS ESTEM per a tractar de donar solucions i per a defensar els interessos comuns del poble. Que tots els polítics NO SÓN IGUAL i que la ANORMALITAT POLÍTICA que estem visquent per part d’alguns tant a nivell d’Estat com del País Valencià no ens cree cap tipus de confusió. Això no es, precisament, gestionar els interessos comuns.
Ara tenim una bona ocasió per a demostrar que la política de BAIX CAP A DALT és possible. Per això estaré a LA VOSTRA DISPOSICIÓ, per a escoltar les vostres propostes i intentar sol.lucionar els vostres problemes i preocupacions.
Jo des d’ací em compromet públicament a DONAR EL MILLOR DE MI, i espere comptar amb la col•laboració dels membres de l’equip de Govern i de la resta de la Corporació .

De nou moltes gràcies i bon dia a totes i a tots