divendres, 16 de gener del 2009

La foguera de Sant Antoni torna a la plaça i serà retransmesa en directe

Simat retransmetrà a tot el Món la Foguera de Sant Antoni, que tornarà de nou a la Plaça del poble després de molts anys.

Les Festes de Sant Antoni arriben aquest cap de setmana a la nostra localitat. La Regidoria de Cultura i Festes de l´Ajuntament de Simat, ha treballat colze a colze amb la Comissió Festera per tal d’enfortir, refermar i sumar més a l´arraigada Festa de Sant Antoni, una de les més antigues de tot el nostre País.

Els actes principals es celebraran dissabte. Pel matí, amb la repartició de la “Coca de Sant Antoni”, a la vesprada, Correfocs a càrrec de la Colla de Dimonis de Simat, “Fem Fredat”. Tot seguit es cremarà la foguera xicoteta del Carrer Sant Antoni, donant pas a la cremà de la Foguera Gran, que després de molts anys i com a gran novetat es tornarà a cremar a la Plaça de la Constitució, com així ha estat al llarg de la història. El fi de Festa es farà a la “Carpa” de Sant Antoni amb la Revetlla amenitzada per l´Orquestra Boulevard. El diumenge estarà cobert pràcticament pels actes religiosos amb la Benedicció dels animalets, i la Processó de Sant Antoni.

Però la tornada de la “Cremà” de la Foguera a la Plaça del Poble no és la única de les novetats. L´Ajuntament de Simat, mitjançant el seu Portal Oficial a Internet www.simat.cat oferirà l’emissió en directe per a tot el Món de la cremà de la Foguera de Sant Antoni. Des del dissabte pel matí començaran les emissions de la càmera que s’ha instal•lat a la balconada de l´Ajuntament i aprofitant les Festes de Sant Antoni, es deixarà de forma fixa aquesta finestra oberta al Ciberespai, on tothom podrà seguir estiga on estiga imatges en directe de Simat.

Font:

Departament de Comunicació
Ajuntament de Simat de la Valldigna