dissabte, 20 de març del 2010

La coalició d'esquerres lidera el període amb més obra pública


En poc més d'un any el poble ha estat testimoni d'una de les transformacions més grans de la història del municipi. En total, Simat ha pogut gaudir d'una inversió de més d'un milió i mig d'euros, tot gràcies sobretot al pla del govern central i subvencions aconseguides per l'ajuntament.

L'anomenat “Pla Zapatero” va permetre actuacions a la Font Menor, al cementiri, al carrer i el jardí de l'Església, al mercat municipal i al carrer del Pou. Cent milions de les antigues pessetes són les que es govern espanyol va adjudicar per a Simat, xifra proporcional amb el nombre d'habitants del poble.


Per altra banda, el govern local també ha treballat de valent buscant i sol.licitant subvencions. El resultat d'aquesta feina han estat el monument del pilotari (al carrer Monestir), el monument de la Valldigna (al costat del bar Levante) i el “llavat de cara” al punt d'informació turística, tot debades per als simaters.

Per últim, ens resta mencionar altres actuacions que estan encara en procés o fa molt poc que s'han acabat. Aquestes són les que estan portant-se al camp de futbol, la Font Gran (800.000 euros de pressupost i gratuït per a l'Ajuntament), l'Avinguda la Valldigna (tant l'eixamplament del passeig com l'Aula Natura) i les obres del riu Vaca.