diumenge, 23 d’agost del 2009

QUE HA PASSAT AMB L' ”AMERICA'S CUP”?



S'acaba de consumar altre fracàs de la política de megaconstruccions i grans esdeveniments del PP valencià. Després d'haver pagat a l'Alinghi 90 milions d'euros i d'haver-se gastat més de 500 en la reforma del port, va i l'equip suïs se'n va als Emirats. Tants diners ha guanyat València amb l'acollida d'aquesta edició de la competició? Ni pensar-ho. I aquesta inversió ha donat l'espenta que ens prometien al port de València? El port està mort.

Aquesta és una més de les meravelloses idees “despilfarradores” dels nostre govern, on sempre hi han unes previsions super-optimistes i després passa el de sempre. Podem recordar altres, com la Ciutat de les Arts i les Ciències (Calatrava es va gastar el triple del projectat inicialment), la visita del Papa (van sobrar cadires i waters per dalt del cap), la Formula 1 (l'empresa organitzadora, Valmort Sport, té problemes financers per culpa de la pobra assistència i la Generalitat està mantenint la cursa artificialment, pagant-li un dineral a Ecclestone, amo del gran circ), el València c.f. (empresa privada massa ambiciosa que quasi està en bancarrota i un esquelet d'estadi paralitzat, té recolzament financer públic il.limitat per a fer desficacis) i de Terra Mítica no cal ni parlar.

Després veus com la renda per càpita del País Valencia està per baix de la mitjana espanyola (i ja fa anys que som de les regions amb més potencial, però mai es materialitza) i que som l'autonomia més endeutada de totes. Més avant, en altres articles, parlarem d'aquestos temes de forma individualitzada, àmplia i detallada.