dissabte, 20 de juny del 2009

Creix l'ús d'internet a Simat



Pareix ser que Simat vol estar a la última en les noves tecnologies i això es pot comprovar pegant una ullada en internet. En els últims mesos s'ha vist un increment notable en el nombre de Blogs creats, notícies publicades i visites a les principals webs de la localitat. Anem a fer un repàs de tot el que es pot observar navegant un poc.

Per un costat, trobem que en aquest moment de baixada de les vendes està eixint l'ingeni simater, buscant altres vies per a comunicar-se amb el client. A la web podem trobar les grans organitzacions, relacionades amb la taronja, com són Manguan e hijos, la Cosiva o la Sibeta. Per altra part , altres empreses que han registrat un domini serien: Simbus, Cybersimat (que per cert, és una web molt actualitzada), Vibro-sim, Dalt la font, casa rural “Tio Tonico” o Mogort. També hi han que han decidit aparèixer a internet mitjançant un blog, el format que està més de moda, aquestos són els de la Carnisseria de Robert o el Bar de l'entrà.

La política pareix la temàtica per excel.lència en la world wide web del poble. Tots els partits que componen el govern local tenen web (ERPV, PSPV i Bloc), així com també EU-Arc Iris, que ja acumula més de 45.000 visites. El Partit Popular, opció més votada en les últimes eleccions, encara no ha decidit utilitzar aquest mitjà de comunicació. També podem veure blogs de polítics, ja siga el de l'alcalde Eladi Mainar, Juli Ibañez o el de David Mogort . I no ens oblidem la de l'Ajuntament, que presenta un alt nivell d'activitat.

L'actualitat simatera també té el seu apartat, diaris com el “Valldigna Digital” publiquen amb freqüència notícies relacionades amb Simat. Altres com “Anna notícies”, que no és del poble, ens ofereixen de quan en quan alguna notícia simatera. Fa poc de temps també va néixer “La cotorra de Simat”, publicació amb prou de contingut polític ( que desitjava conservar l'anonimat del/s autor/s), però pareix que el 2 d'abril el projecte es va acabar.

La part esportiva no es queda enrere dins d'aquest món. Els xiquets tenen el seu propi portal de futbol base, on poden seguir els resultats de totes les categories, així com els pròxims partits i altres notícies. El nostre campió del motor, Carlos Ferrando, també es deixa veure pel monitor del nostre ordinador, així com el recent creat Club de Pilota de Simat.

Altres temàtiques de Simat com són les de la música, el turisme, o el Monestir també tenen el seu espai.

Per últim deguem fer referència al gran creixement que estan experimentant les xarxes socials, amb gran presència de veïns del poble. Aquests són Fotolog (dels més joves), MySpace, Tuenti o Facebook, comptant aquest últim amb un grup de l'Ajuntament de Simat, que té més de 100 participants. Altra xarxa social, com era el “groups Simat” també va tindre la seua època d'esplendor, fa uns 4 anys, quan va aconseguir més de 50 membres simaters.