divendres, 1 d’agost del 2008

Acte públic, avui dissabte a l´Ajuntament.


EL BLOC DE SIMAT, US CONVOCA A UNA REUNIÓ INFORMATIVA QUE TINDRÀ LLOC, AVUI DISSABTE 2 D´AGOST A LES 20:00H. AL SALÓ DE PLENARIS DE L´AJUNTAMENT I QUE PARTICIPARAN ELS GRUPS DEL PSOE, ESQUERRA I BLOC. A AQUESTA REUNIÓ S´EXPOSARAN ELS MOTIUS DEL PROCÉS DE CANVI DE GOVERN A L´AJUNTAMENT DE SIMAT, AIXÍ COM ACLARAR TOTES LES INTOXICACIONS INFORMATIVES QUE ESTAN ARRIBANT DES DE FORMACIONS QUE HAN VOLGUT AUTO-EXCLOURES DEL NOU GOVERN D´ESQUERRES.

COMUNICAT CONJUNT BLOC-PSOE-ERPV

Els partits sotasignants de la moció de censura contra el govern del PP a Simat de la Valldigna, volen fer saber a totes les simateres i simaters el per què d'aquesta mesura.

En primer lloc el que volen deixar clar, que aquest es un instrument democràtic que possibilita els canvis de govern quan hi ha desacord en la gestió que esta duent-se a terme.
A Simat de la Valldigna les eleccions locals de maig de 2007 van deixar un panorama força complicat. Hi havia 7 regidors d'esquerra front als 4 del PP. No hem d'oblidar que encara que el PP va ser la llista més votada a les darreres eleccions, la major part dels simaters no els va votar, i eixa majoria és la que ens ha mogut en aquest moment a presentar una alternativa de govern després d'haver deixat passar el temps suficient per a què el PP poguera demostrar la seua capacitat de govern i de canvi.
Per altra part el govern del partit popular ens van presentar uns pressupostos que no van ser aprovats, principalment per la falta d'una línia política clara i definida, així com la manca de solucions que aportaven al poble. Els partits d'esquerra li van aprovar al govern municipal diferents modificacions de crèdit per a que poguera tirar endavant projectes emblemàtics per a la població, com han estat últimament la casa de la Música, valorada en més de 80 milions de pessetes.

No obstant, el govern del PP funcionava com si tinguera majoria absoluta, fent i desfent en totes les àrees, com si la cosa no anara amb els altres partits del consistori, contractava a qui volia; sols ens demanava parer quan la legalitat li ho exigia; i a banda tampoc tenia clar el Pla General d'Ordenació Urbana, per què ara us contarem: en una reunió en la Conselleria governada pel PP, li diuen que s'havia de llevar la urbanització del Pla de Corrals i el golf, i així ens ho transmet; després en un altre moment ens diu que el golf ja no faria falta... El que ens demostra que a pesar de tenir el govern del seu favor, poc feia a València amb les seues gestions.

El partit que fins ara governa simat està immers en una crisi interna, recordem que encara no fa molts mesos, va dimitir un dels regidors amb més àrees assignades i, que fins ara no té cap explicació oficial de tan sobtada dimissió. Sebastián Mahiques poc podia fer ell sols, encara que tenia voluntat, però tots els altres també tenim molta voluntat i capacitat per dur endavant el nostre poble.
Per a ser un bon alcalde no fa falta sols ser bona persona; la majoria dels humans ens guiem per la bona voluntat, fa falta capacitat de gestió; fan falta coneixements en la matèria, i com no, fa falta un bon equip de govern, equip que el PP de Simat no tenia. Podeu mirar les actes de l'Ajuntament des de maig ençà i voreu quines propostes ha fet el PP de Simat i els seus regidors, sols han presentat una moció i per què li l'enviaren des del seu partit.

A més a més, des d'un primer moment han hagut diferents actuacions que no resultaven gens clares. A mode d'exemple s'han asfaltat alguns camins del poble, sense demanar parer a ningú, ni al Consell Agrari Local qui hauria de ser l'òrgan encarregat de recomanar l'asafaltament dels camins rurals. Tampoc s'ha posat en marxa la Comissió per resoldre el problema dels ajuts en llibres als alumnes de Simat, malgrat que ja fa molts mesos que li ho vam dir a la regidora; al principi de legislatura el problema de l'Escoleta ja existia i era prioritari per a tots els partits, l'equip de govern del PP no el va tractar i ho va solucionar per la pressió dels pares afectats amb les propostes dels partits d'esquerra; en altres regidories encara no sabem el que volen fer, per què no hem sentit als seus responsables, encara no han obert la boca per explicar la seua gestió després de 14 mesos de govern, regidors que malgrat la gran quantitat de àrees que desenvolupaven tenien una gestió nul·la i ineficient.

Han sigut aquestes i altres qüestions les que després de tants mesos han fet que els partits que signem aquesta moció digueren PROU, fins ací hem arribat, i és quan els regidors d'Esquerra Republicana, del Bloc i del PSPV, hem donat aquest pas, pas que serà productiu i al mateix tempos exemplaritzant per a les esquerres de tot el país, per què nosaltres sí que tenim un projecte i una definició clara del model de poble que volem.

Basem el pacte en la gestió clarificadora, en la dinamització del poble tant a nivell econòmic com cultural, en l'acceptació d'una gestió més democràtica de l'ajuntament que en definitiva és la casa de tots. El nostre programa de govern parteix d'uns objectius compartits que resulten de l'anàlisi dels respectius programes electorals i que són la millora i progrés d'aquest poble, el territori i la seua sostenibilitat, la participació ciutadana als assumptes públics, en definitiva el benestar de tots els veïns i veïnes de Simat.

Simat necessita un govern capaç i eficaç, per què com hem dit abans, per a gestionar els assumptes del poble no sols es necessita ser bona persona, es necessita un bon equip amb capacitat i eficàcia.

Lamentablement els dirigents d'EU-Arc Iris han decidit auto-excloures de la moció des de ja fa temps, quedant així junt al PP a l'oposició.


***

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hem enllaçat el post