divendres, 28 d’octubre del 2011

Compromís posa en marxa una web per a denunciar “enxufismes” en l’AdministracióCompromís ha engegat una pàgina web (www.desenxufals.com) amb l’objectiu que els ciutadans del País Valencià puguen, fins i tot anònimament, denunciar casos d’”enxufisme” en qualsevol àmbit de l’Administració pública valenciana.
Així ho han donat hui a conéixer en roda de premsa el portaveu de la coalició les Corts Valencianes, Enric Morera, i la diputada Mónica Oltra, per a els qui l’objectiu és traure a la llum a les 15.000 persones que calculen, segons les dades de la Sindicatura de Comptes, han accedit a un lloc de treball públic “no per mèrit o capacitat sinó per ser amic o familiar” de l’alguna autoritat.
A través d’esta web (www.desenxufals.com), qualsevol persona podrà emplenar un formulari amb, entre altres dades, el nom de l’”enxufat” i de qui l’ha nomenat, el municipi al que pertany, l’Administració o empresa pública per a la qual treballa, la plaça que ocupa i el temps que porta fent-ho.
Esta informació no es publicarà directament en la xarxa, sinó que arribarà els membres de Compromís, els quals comprovaran la veracitat de les dades i si realment eixa persona pot considerar-se una “enxufada”, s’integrarà en una llista que podrà consultar-se des de la web.
Esta pàgina, que està disponible en valencià i castellà, inclou també un mapa en el qual aniran apareixent símbols en forma d’endoll en els municipis en els quals s’haja detectat algun beneficiat, així com l’explicació de la campanya i un vídeo amb intervencions parlamentàries dels diputats de Compromís, en les quals denuncien esta pràctica.
La primera persona inclosa en el portal és el secretari de Presidència dels Corts Valencianes, Ángel Mínguez, de qui s’afirma que “és famós per haver fet la gràcia amb el possible acomiadament després de les eleccions generals d’Ana Pastor, periodista de RTVE”.
Morera ha destacat que la campanya tracta de ser “un servei públic” en defensa de “els bons funcionaris i empleats públics que fan un treball de grandíssima qualitat”, enfront d’eixes persones que han accedit al seu lloc de treball per qüestions familiars, d’amistat o de pertinença a un partit.
“Volem defensar la democràcia” i lligar eixa ocupació de llocs de treball “al saqueig de les arques públiques”, ha assegurat el portaveu de Compromís, per a qui “esta gent vampiritza la funció pública valenciana”; l’objectiu de la coalició és aconseguir “desenxufar-los”.
Oltra, per la seua banda, ha denunciat que “una xarxa clientelar com la que es dóna al País Valencià solament és possible sota la impunitat de la invisibilitat” i per açò, ha dit, “nosaltres volem traure’ls d’eixa invisibilitat” amb una campanya que, segons Morera, és “nova a Espanya i a Europa”.
Els dirigents de la coalició han assegurat que es publicaran els casos de totes les persones que reunisquen les condicions per a ser considerades “enxufades”, fins i tot si estes pertanyen o estan relacionades amb Compromís, encara que en eixe cas, ha anunciat Oltra, “es prendran mesures de desenxufisme”.