dilluns, 4 de gener del 2010

I vosaltres ¿què en penseu? - La Cotorra de la Vall

Qualsevol valencià pot observar que contínuament ens bombardegen des dels mitjans públics, cas de la radio i la televisió valenciana, o en totes les intervencions dels pólítics del PP amb consignes del tipus: som els millors d'Espanya, som la comunitat que millor va, som els que més riquesa generem ...i un tot de fets que, després, les xifres i dades econòmiques ens diuen que no, que això no és cert i que cada vegada més estem a la cua.
Ens sap greu haver de començar el 2010 i que de les primeres coses que publiquem siga precisament la darrers dades referides a la realitat valenciana. Són dades que fan reflexionar i precisament volem saber això: les vostres reflexions i comentaris. Potser molts ja les haveu llegides a la premsa, però no va mal recordar-les.

El País Valencià va ser la comunitat on menys ha crescut el Producte Interior Brut (PIB) en el 2008, un 0,3%, segons les dades del Instituto Nacional de Estadística (INE). El boom de la construcció en la darrer década i fins l'estiu del 2008, quan començà la crisi, tampoc va servir per a créixer més que la resta d'Espanya. Aixi, entre el 2000 i el 2008, el conjunt de l'Estat creixia un 3'09%,el País Valencià es posava a la cua amb una millora del PIB del 3,02%. Les que més creixien Múurcia (3,59%), Extremadura (3,41%);Andalucía (3,3%), Madrid (3,28%), Melilla (3,22%), Castilla-La Mancha (3,21%), Cantabria (3,2%), Aragón (3,18%) y Navarra (3,13%).

El poder adquisitiu, determinat per la renta per capita dels valencians va ser de 21.336 euros en el 2008 mentre que l'espanyola era de 23.874 euros

Hi ha un detall en el qual la premsa no ha posat massa enfàsi. I és que tampoc van les coses massa bé als veïns catalans i balears que també veuen com les seues xifres no són per a fer salts de joia. Quina casualitat son tres de les comunitats que més aporten a l'Estat. ¿Per què serà?

El Levante feliz, els millors del món i d'Espanya, el motor econòmic i la primeram comunitat que eixirà de la crisi, segons proclama el PP, no es veu enlloc. Cada any que passa ens estem enfonsant més i més. I vorem que passarà quan es coneguen les xifres del 2009.

En definitiva ¿Què en penseu de tot això? Gràcies per les vostres opinions i reflexions


Font: La Cotorra de la Vall