divendres, 27 de novembre del 2009

Parlament d'Agus Brines

Publicat per Valldigna Digital (26 de Novembre)


La Regidora de la Dona i Participació Ciutadana presidia ahir l'acte institucional simater davan un Salò de Plens ple a vessar on hi eren present simateres i simaters de tots els estaments i edats amb una amplia presència d'alumnat i professorat de l'escola de primaria del municipi i de senyores simateres.

La futura batllesa simatera estava acompanyada a la taula per Amparo Benavent, representant de l’associació d’Ames de Casa de Simat, Rosa Maria Martin, Directora del C. P. de Simat i de dos alumnes, Bea i Àngel. Brines ha justificat i argumentat amplia i documentalment la necessitat d'aquests tipus d'actes per combatre des de tots els sectors la violència de gènere.

Un any més ens reunim ací per a manifestar públicament la nostra repulsa a la violència de gènere que afecta de manera desproporcionada a les dones. Estes actuacions constitueixen una vulneració dels drets humans i, són una ofensa a la dignitat i a la integritat física i moral de totes les persones de la nostra societat.

Les dades de 2009 ens donen que 49 dones han mort en mans de les seues parelles a l’estat espanyol, 8 d’elles al País Valencia. Catorze menys que l’any passat. Encara que enguany les xifres són més alentadores que anys enrere, continuen sent intolerables i esgarrifadores. Per això fem actes com aquest per a denunciar‐ho i tornar a exigir: front a la violència TOLERENCIA ZERO. En un dia com aquest, hui volem parlar de futur, perquè la violència de gènere és una qüestió d’educació i els últims estudis indiquen que estes actituds s’inicien bàsicament en l’adolescència. La violència pot ser de moltes formes: física, verbal o psicològica.

.... Eixa és una tasca de tots i de totes: pares, mares, institucions publiques, mitjans de comunicació i centres docents. Cal educar als nostres fills amb valors d’igualtat entre homes i dones, respecte a la llibertat i per suposat fomentar les relacions sanes. No de bades la plataforma feminista ha demanat al Consell materials didàctics per a educar en la igualtat de gènere des de les aules.