dimecres, 14 d’octubre del 2009

El PP rebutjà les propostes sobre ocupació juvenil del BLOC JOVE

Enric Morera, diputat del BLOC a les Corts Valencianes, va presentar en el debat de política general una proposta de resolució del BLOC JOVE que instava el Govern Valencià a donar solucions al greu problema de desocupació juvenil del País Valencià. El BLOC JOVE porta mesos denunciant la falta de mesures polítiques per tal de disminuir taxa d’atur juvenil que situa el País Valencià en el rànquing de nacionalitats amb més d’un 30% de joves sense treball, molt per damunt de la mitjana estatal.
El vot dels diputats del PP va fer que es rebutjaren totes les propostes de resolució que presentà el grup parlamentari del BLOC, entre elles, la presentada a instància del BLOC JOVE que apostava per un procés de negociació entre els sindicats valencians, el teixit associatiu juvenil, les principals forces polítiques i les associacions empresarials del País Valencià per tal d’arribar a un gran pacte valencià per l’ocupació juvenil que planificara la creació de llocs de treball estables i de qualitat.
La proposta també apostava per la creació d’un observatori d’ocupació juvenil per tal de fer un seguiment del mercat laboral valencià, tant quantitativament (ocupació) com qualitativa (condicions) ja que la informació actual només prové de fonts estatals i no contempla la diversitat econòmica valenciana. I la darrera part de l’acció parlamentària, demanava una revisió del Pla Valencià de la Formació Professional per tal d’apostar per la formació per a l’ocupació i la reorientació laboral per a la qualificació de la joventut valenciana.
La justificació del vot en contra del PP va estar “que el Govern Valencià ja està actuant en eixa línia” però el ben cert és que des que la taxa d’atur començà a disparar-se (fins i tot en època de bonança) el PP no ha executat ni una proposta directa a favor de l’ocupació juvenil estable i de qualitat, com ja hem denunciat en reiterades ocasions.