dimecres, 28 d’abril del 2010

L'ALCALDESSA I EL BLOC A LA PREMSA



A continuació podeu llegir 2 notícies relacionades amb l'Alcaldessa i amb el Bloc Nacional, la primera és una entrevista d'Agus Brines al diari "El Mundo" del dia 20 d'Abril i que hem trobat traduïda a la web de "La Cotorra de Simat" mitjançant "Softvalencià". Més avall podeu prémer l'enllaç que us portarà a la notícia sobre l'acord signat a Simat entre el Bloc Nacional i el PSM per a combatre la corrupció, la crisi i l'atur.



La seua trajectòria política és curta, però veloç. La primera vegada que va formar part d'unes llistes electorals va ser en 2007 i ho va fer com a cap de cartell. Ara, gràcies a un pacte de govern a tres bandes, agafa la vara de comandament i afronta l'últim any de la seua primera legislatura en política com a alcaldessa del seu municipi.
“El vot de l'esquerra està dividit en quatre, però seguirà sent l'opció més votada”.
La nacionalista Agustina Brines és des de dissabte passat la nova alcaldessa de Simat de la Valldigna i primera dona a ostentar aquest càrrec en la localitat. El canvi d'alcaldia es deu al pacte al que el PSPV-PSOE, BLOC i Esquerra Republicana van arribar a l'agost de 2008, després d'arrabassar-li el poder al PP mitjançant una moció de censura.
Pregunta.- Segons l'acord al que es va arribar després de la moció de censura presentada al PP, ara li toca al BLOC governar la resta de legislatura, Com s'afronta aquest període?
Resposta.- Amb molt respecte per l'època econòmica que estem vivint però amb moltes ganes de treballar, molta il·lusió i optimisme. Sóc la primera dona que ostenta el càrrec d'alcaldessa en Simat i açò és una responsabilitat afegida.
Pregunta.- La seua investidura marca una fita històrica.
Resposta.- Sí, és una manera d'honrar a totes les dones que han lluitat per la igualtat i més particularment per les quals han treballat pel poble de Simat.
Pregunta.- Què li semblen les crítiques que va rebre del portaveu d'Esquerra Unida en el ple d'investidura?
Resposta.- Pense que en comptes de criticar hauria de ser més partícip i treballar pel poble. Crec que el que va dir està fora de sintonia, per exemple, el del transfuguisme. I personalment em va acusar d'unes coses que no són en absolut certes.
Pregunta.- Què tal la relació amb l'anterior alcalde del PSPV Eladi Mainar?
Resposta.- Molt bona. Mantenim una relació completament correcta.
Pregunta.- Quin és la salut del pacte de govern?
Resposta.- Molt bona. Treballem en equip encara que cadascun té les seues àrees corresponents però tot es parla i discuteix amb la màxima transparència.
Pregunta.- Estaria disposada a revalidar el pacte amb el PSPV i ERPV?
Resposta.- Sí, a dia d'avui sí.
Pregunta.- En 2007 el PP va obtenir l'alcaldia en minoria Creu que és possible que torne a succeir o el tripartit ha guanyat més suports en la ciutat que en 2007?
Resposta.- Jo crec que l'espectre polític de Simat no està gens definit encara. Simat sempre ha sigut un poble d'esquerres i la voluntat dels ciutadans sempre s'ha decantat per aqueixes opcions. És un vot d'esquerres dividit en quatre grups polítics i açò ho fa més difícil, però si estem esperant de cara a les pròximes eleccions ja que continuem pensant que l'esquerra va a ser l'opció més votada.
Pregunta.- Hi ha algun repte que quede pendent per aconseguir per a Simat i que ara en l'Alcaldia van a secundar?
Resposta.- Queden molts reptes pendents. Ara mateixos entre les prioritats que tenim és que tire endavant el Pla General d'Ordenació Urbana de Simat. Amb ell, en un futur podrem disposar del polígon industrial tan reivindicat en el poble. No obstant això, les assignatures pendents de Simat són les àrees d'esports, participació ciutadana i joventut. Anem a treballar dur per a fomentar-les.
Pregunta.- Com?
Resposta.- En joventut, creant l'associació juvenil. En esport crearem un organisme autònom que ho gestione i en participació ciutadana a través de nous mecanismes informàtics.
Pregunta.- En aquests quasi dos anys des que es presentara la moció al PP s'han aconseguit els objectius del Pacte de Progrés?
Resposta.- Sí, hem anat treballant cadascun dels punts que comencem a fer i per descomptat s'han fet moltes infraestructures en el poble. S'ha fomentat la cultura valenciana a través de festes i actes culturals que abans eren molt escassos. A més s'han fet en Simat unes infraestructures molt importants i emblemàtiques posant l'accent en les qüestions que puguen accentuar l'interès turístic del poble, com la Font Gran i la Font Menor. S'ha lluitat per la protecció mediambiental, patrimonial i paisatgística del nostre poble.
Resposta.- Estem obrint el camí de la diversificació econòmica de *Simat a través del turisme. Ja tenim un pla turístic en marxa.
*Amparo Castelló (EL MUNDO, 20-4-2010)

http://www.20minutos.es/noticia/688066/0/