dimarts, 2 de febrer del 2010

Simat i google

nombre de cerques de la paraula "simat"



Qui no ha intentat mai cercar en “Google” el nom del nostre poble (excloent la 2a part ,“de la Valldigna”)? Les estadístiques ens diuen que la paraula “simat” ja apareix 594.000 vegades referenciada i com podem veure en el gràfic del “Google Trends” (dalt) el creixement del nombre de cerques pareix exponencial. Ara, no ens pensem que tot el registrat a l'empresa de Sillicon Valley és només degut a l'acció dels simaters... en diversos llocs del món també fan ús del "nostre nom”.

Per exemple, SIMAT (SIstema de MATrícula) també és el la ferramenta del govern colombià per a gestionar totes les matrícules de l'ensenyament mitjà i bàsic. Aquest registre d'estudiants ja ens sobrepassa en importància a la web i és d'allò més senzill trobar tant el seu portal com notícies relacionades.


A Hostalets de Pierola (prop de Barcelona) tenim una empresa que també s'ha “copiat” el nom de la nostra localitat. Per lo vist, es tracta d'una organització que té com a finalitat produir i distribuir “productes amb base làctia, xocolates, infusions, brous i cafès”.


Fins i tot a la India tenen la mateixa paraula al seu vocabulari, i la traducció és "vergonya". Si anem al “google video” podem trobar fragments de Hum Jab Simat Ke que per lo vist és una de les moltes pel.lícules que és produeixen en Bollywood.


I per acabar aquest repàs dels "altres simat” farem referència el Sistema de Monitoreo atmosférico mexicà. Aquest és el sistema de mesurament de la qualitat de l'aire a la zona metropolitana del Vall de Mèxic.