diumenge, 1 de juny del 2008



EL PNB, CIU, NABAI, BNG I PSM PARTICIPEN EN LA CONFERÈNCIA NACIONAL DEL BLOC
La secretària d’organització del BLOC, Pepa Chesa, ha presentat aquest matí la Conferència Nacional que tindrà lloc el dissabte 14 de juny en la Universitat Politècnica de València. Tal com ha informat Chesa, que presideix la Comissió Organitzadora de la Conferència, aquest acte –que està contemplat als Estatuts del BLOC– és la culminació d’un procés de debat intern que des del passat mes d’abril s’ha establer al si de l’organització i que ha servit per tractar quina ha de ser l’estratègia que ha de seguir el nacionalisme en els propers anys.
Chesa ha assenyalat que en la Conferència Nacional participaran més de 400 militants amb l’objectiu de millorar l’estratègia del BLOC des de tres punts de vista. “Estratègia interna, que afecta a l’organització. Estratègia Externa que afecta a la comunicació. I, finalment, estratègia discursiva. I tot això a fi que el BLOC siga percebut com una opció política útil per a la societat valenciana i avançar en el procés de modernització interna de l’organització”.
La secretària d’organtizació ha assenyalat que en el procés previ de debat han participat més d’un miler de militants que s’han reunit en 110 reunions amb col·lectius locals i comarcals del BLOC.
Chea ha assenyalat que el BLOC ha plantejat la Conferència Nacional com un instrument “on millorar la manera de comunicar-nos amb la societat valenciana i fer possible visualitzar un tercer espai en la política valenciana que, més enllà de la batussa diària del PP i del PSOE, present solucions a la ciutadania des d’un projecte lligat al territori, reivindicatiu davant la marginació econòmica que patim de l’Estat i garant d’unes polítiques progressistes que afavorisquen en la cohesió social, el canvi de model productiu i la defensa de l’entorn natural”.
Chesa ha destacat també que la Conferència Nacional ha reservat un lloc per al debat de Bones Pràctiques Polítiques on quatre càrrecs públics del BLOC explicaran a la militància “les pràctiques polítiques que els han portat a obtindre els resultats electoral al seus pobles”. En aquest sentit, participaran els alcaldes de Xeresa, Tomàs Ferrandis, Muro, Rafael Climent i Sueca, Joan Baldoví, a més del regidor de Castelló, Enric Nomdedéu.
Finalment, i en com a acte de cloenda de la conferència, tindrà lloc un interessant debat “Nacionalisme / bipartidisme” on les principals forces polítiques de l’Estat debatran sobre els reptes a superar en el segle XXI per part de les forces nacionalistes dintre d’un clima polític i mediàtic cada vegada més procliu al bipartidisme estatal.
La taula rodona estarà formada per: Iñaki Anasagasti, senador del Partit Nacionalista Basc Francisco Jorquera, diputat al Congrés dels Diputats del BNG Antoni Vives, vicesecretari general del Convergència Democràtica de Catalunya Pere Sampol, senador del PSM-EN Koldo Amesketa, vicepresident del Parlament del Navarra per Nafarro Bai Josep Maria Pañella, president del BLOC i diputat als Corts Valencianes